Tuesday, July 7, 2009

Semester Baru Bermula Lagi...

bermulanya semester baru bermakna bermula la kembali life aku sebagai student yg 'berdedikasi'...ehehe...aku rase bukan aku sorang je mempunyai prasaan 1001 mcm ni...rmai lagi yg mnyandang status sebagai student mpunyai prasaan yg sama atau lebih kurang je ngan perasaan aku ni...ape dia???MALAS la senang cakap...masih lam mode cuti lagi katekan....cuti la lame mane pom rasenya x penah cukup kot...huhuhu...bile b'mula kembali idup sbagai student ni maka rutin pom kembali b'ubah la....cuti nye rutin laen dan xkan same ngan rutin idup sbagai student....klu sama tu mmg orang tu mmg xde life yg best....ahahaha...just kidding...masing2 la kan...tu pendapat aku jelah...sbb rutin time cuti kita leh buat mcm2 yg kite suke...klu sape yg suke travel ofkos la kan g pusing2 mesia..nk jln2 oversea takut ngan musim swine flu a.k.a selesema babi a.k.a H1N1 dan mcm2 name lagi la plak kan...huhu...lebih2 lagi skang ni musim buah2an tempatan..lagi la sonok kan cuti ni..mcm2 buah dpt kita makan..mcm aku pom,xyah ssh2 g beli..kat pokok mlambak2...best je dpt mkn..ari2 plak tu...ehehe..

okla,sebenarnya aku nak share sket2 ngan korang pasal perjalanan idup aku lam 2,3 ari ni...ehehe....bermula dari ari aku btolak datang dari teganu k shah alam smpai la skang ni...ehehe...sbenarnya bosan je crita aku ni...tp biarla nk gtau jgk...lantakla kan...aku punye blog...so,,aku punye suke la...ahahaha...
kisahnya pagi2 lagi ari aku nak btolak k shah alam aku da kena kuar sbb ada apoimen..ces,,mcm bz je aku siap de apoimen...kul 8.30 aku nye apoimen dan setel around 9.15am...nsib baek la cpt...klu xt'kejar2 jgk aku nk naek bus nati..bus SANI EXPRESS tu ikut tiket pukul 10:00..tp phm2 je la..mane de bus gerak btol2 ontime..hihi...aku smpai sana smpat la lepak2 jap...cari bekal roti wat makan....perut kosong x smpat mkn pagi....huhuhu....lam kul 10:15 kami gerak la...perjalanan mmg syok je..dari teganu cuaca mendung je...msuk cerating,ujan stat turun da..mmg syok...huhu..aku pom mula aktiviti aku...tido....ehehe..sdar2 da nk masuk karak...dekat tol,x sangka jammed plak...mrangkak2 bus bgerak...huhuhuu...aku smpai around 7pm kt shah alam...then anim g amik aku kt sek 17....dan terus g mkn kt pak li kopitiam....kenyang prut aku ni...ehehe....balik umah rilek2 jap,mandi dan terus siap g amik moto aku kat umah mmber...mlm tu prasaan mcm2 ade...kompius nk g klas k x pagi tu...ahahhaa...finally esok ny aku b'keputusan pegi klas...ehehehe...dan bermula la rutin ku sbg student....ehehe...dan hari ini aku pom pegi k klas...x ponteng ok...baeknya aku....ehehe...rutin sbgai student aku agk suram pada permulaan semester ini nmpaknye...tp xpe,yg penting aku hepi,,kwn2 pom aku tgk happy je sorang2..mcm xde pape bebanan pom....ok la...semester baru yg agak pendek ini,aku harap aku akan jadi student yg lebih baek luar dan dlm....yg kuat mental fizikal..yg tidak tlalu mnurut kata hati yg -ve...penting tu...ahaks..wish all the best to all friend...buang yg keruh amik yg jernih lagi suci ok...*wink wink...
dapat call gumbira jap tadi...ahahahaa...ok la,,smpai sini dulu...caw...to be cont'd...

0 comments:

There was an error in this gadget