Sunday, July 12, 2009

::sehari bersama kawan2::

ahaha..gila lama aku x jumpa minah sorang ni...nama dia ruhaida a.k.a. ida...one day dia post kt aku nye wall ajak jmpa...aku no hal..lagi pom aku free time tu...time tu = weekend yg baru je blalu..11,12hb july....ehehee....pastu kitorang continue planning thru ym..ahaha...chatting lg senang kan...klu x susah..ida ni duk bz je kije nye...ehehe...duk chatting aru tu pom sekat2 je....erm lupe lak,ptot nye sorang lagi kwn aku nk join gk tp last minutes cancel....sedeyh btoll..da la lame x jmpe....tp nk buat cane kan...kije last minutes....namanya mastura a.k.a. mas...xpe la maybe next time...ok smabung cite td smula....plan nye plan akhir nye jadi la jgk...kire mcm last minutes planning gk la..huhuhu....so,ptg jumaat tu after si ida abih kije,dia terus naek komuter turun shah alam trus..agak lewat la ku kire time tu...ptg sgt da....ehehe...around 1930,ida samat smpai kat stesen padang jawa..aku dgn ego ku pegi la amik dia kat sana..dan kitorang terus g mkn2...mklumla masing2 lapa katakan....so,,after makan2 kitorang terus balik umah aku..mlm tu aku x plan g mne2 pom...aku duk layan tv mlm tu..cite feveret aku de mlm tu...NUR KASIH...layan cite tu...slama ni mane aku duk layan cite2 sedih2 ni....huhuhu..tapi leh t'jatuh hati plak kat cite ni...so mlm tu kami 1 rumah duk layan la cite tu...ehehe...=) pahtu around 2300,housemate aku ni trasa nk mkn buah2 plak...so kami pegi la beli buah durian kat sek7 ni....x jauh pom...ehehe.....mkn la kitorang ni buah2 durian tu...hiks....kira2 jam 0030,aku continue smbang2 ngan ida..duk share2 cite kitorang..maklumla dah lama x jumpa...ehehee...smbil2 tu aku duk smses ngn si jera..jera ni pom kawan aku gk..duk plan nk buat pe ari esok...mklumla,nama nye duk 1 uitm tp haram nk jmpa....ahahahaha..tp ssh bebenor nk jmpe nye....huhuhu....

keesokannye............
stelah plan bjln ngan lancar,kitorang pom janji jmpa around 1100 la..tp phm2 la..weekend ssh bus sket...so around 1200 gk la kitorang jmpa....huhuhu...jmpa kt PAS(plaza alam sentral)..kitorang mkn2 la dulu kat situ...kami 5 org je jumpa....aku,ida,jera,nuci ngan ifa....plan nk jmpa ngan aya skali...tapi minah tu lambat dtang sbb ade kije....lps setel mkn tu around 1330 gk kot kitorang b'5 jumpa si aya ni...dia mmg suprise kan kitorang...ahahaha...sbb bwk geng2 yg mmg lama x jmpa....huhuhuuhu....tp kitorang jmpa skejap je ngan aya and her geng sbb dorang de kije lagi pastu....busy btol la aya ni....ahahahaha....erm,,si nuci ni plan nk beli kasut..1 PAS tu kitorang pusing..tapi xde yg bkenan dhati..yg bekenan tu plak xde size....hadoiiii.......lps tu kitorang gerak la pegi SACC Mall....ape la yg ado kt situ agaknya...ahahahah.....kat situ duk cari kasut pom xde yg bkenan di hati....ahahahah....ssh benar ngn sikap cerewet ni kan..tp smae la ngn aku...ssh nk bkenan...ahahhaa....ohye,lupe lak...si jera de duk beli beg...da trun bwh dah..snggup naek balik..nk pegi beli....huhuhu....x kisah la...yg penting suke dan puas hati....lepas duk pusing SACC Mall,kitorang pom pegi la k PKNS plak...situ pom nk surender dh gk cari kasut...ahahahaha....tp last2 punye kdai jmpa la 1 yg bkenan....finally....ahahahahaha.....lepas tu terus lapa..pegi la kitorang lepak jap kt McD..huhuhuhu...then,kitorang trus balik la lps tu.....ahahahhaa..letih tp puas hati la duk lepak2 ngan dorang ni...byk cite yg kitorang share....lama x jmpa katakan....ahahahahah....abih siang punye cite......mlm punye cite nanti la aku smbung....letih plak aku duk menaip ni....huhuhu....gamba?????tungguuuuuu...nati aku upload kawan2....

Tuesday, July 7, 2009

Semester Baru Bermula Lagi...

bermulanya semester baru bermakna bermula la kembali life aku sebagai student yg 'berdedikasi'...ehehe...aku rase bukan aku sorang je mempunyai prasaan 1001 mcm ni...rmai lagi yg mnyandang status sebagai student mpunyai prasaan yg sama atau lebih kurang je ngan perasaan aku ni...ape dia???MALAS la senang cakap...masih lam mode cuti lagi katekan....cuti la lame mane pom rasenya x penah cukup kot...huhuhu...bile b'mula kembali idup sbagai student ni maka rutin pom kembali b'ubah la....cuti nye rutin laen dan xkan same ngan rutin idup sbagai student....klu sama tu mmg orang tu mmg xde life yg best....ahahaha...just kidding...masing2 la kan...tu pendapat aku jelah...sbb rutin time cuti kita leh buat mcm2 yg kite suke...klu sape yg suke travel ofkos la kan g pusing2 mesia..nk jln2 oversea takut ngan musim swine flu a.k.a selesema babi a.k.a H1N1 dan mcm2 name lagi la plak kan...huhu...lebih2 lagi skang ni musim buah2an tempatan..lagi la sonok kan cuti ni..mcm2 buah dpt kita makan..mcm aku pom,xyah ssh2 g beli..kat pokok mlambak2...best je dpt mkn..ari2 plak tu...ehehe..

okla,sebenarnya aku nak share sket2 ngan korang pasal perjalanan idup aku lam 2,3 ari ni...ehehe....bermula dari ari aku btolak datang dari teganu k shah alam smpai la skang ni...ehehe...sbenarnya bosan je crita aku ni...tp biarla nk gtau jgk...lantakla kan...aku punye blog...so,,aku punye suke la...ahahaha...
kisahnya pagi2 lagi ari aku nak btolak k shah alam aku da kena kuar sbb ada apoimen..ces,,mcm bz je aku siap de apoimen...kul 8.30 aku nye apoimen dan setel around 9.15am...nsib baek la cpt...klu xt'kejar2 jgk aku nk naek bus nati..bus SANI EXPRESS tu ikut tiket pukul 10:00..tp phm2 je la..mane de bus gerak btol2 ontime..hihi...aku smpai sana smpat la lepak2 jap...cari bekal roti wat makan....perut kosong x smpat mkn pagi....huhuhu....lam kul 10:15 kami gerak la...perjalanan mmg syok je..dari teganu cuaca mendung je...msuk cerating,ujan stat turun da..mmg syok...huhu..aku pom mula aktiviti aku...tido....ehehe..sdar2 da nk masuk karak...dekat tol,x sangka jammed plak...mrangkak2 bus bgerak...huhuhuu...aku smpai around 7pm kt shah alam...then anim g amik aku kt sek 17....dan terus g mkn kt pak li kopitiam....kenyang prut aku ni...ehehe....balik umah rilek2 jap,mandi dan terus siap g amik moto aku kat umah mmber...mlm tu prasaan mcm2 ade...kompius nk g klas k x pagi tu...ahahhaa...finally esok ny aku b'keputusan pegi klas...ehehehe...dan bermula la rutin ku sbg student....ehehe...dan hari ini aku pom pegi k klas...x ponteng ok...baeknya aku....ehehe...rutin sbgai student aku agk suram pada permulaan semester ini nmpaknye...tp xpe,yg penting aku hepi,,kwn2 pom aku tgk happy je sorang2..mcm xde pape bebanan pom....ok la...semester baru yg agak pendek ini,aku harap aku akan jadi student yg lebih baek luar dan dlm....yg kuat mental fizikal..yg tidak tlalu mnurut kata hati yg -ve...penting tu...ahaks..wish all the best to all friend...buang yg keruh amik yg jernih lagi suci ok...*wink wink...
dapat call gumbira jap tadi...ahahahaa...ok la,,smpai sini dulu...caw...to be cont'd...

There was an error in this gadget