Sunday, May 31, 2009

I.S.K.A.N.D.A.R.M.A.L.A.Y.S.I.A.



THIS PLACE WILL REPLACE PUTRAJAYA 1 DAY ........::BELIEVE ME::.........

::brilliant w0rds::


intan berlian walaupom t'letak di atas lumpur, ia tetap dan pasti akan bercahaya.. tahi ayam walupom diletakkan di atas meja,,ia tetap berbau busuk...

hari ku yg bosan..=P


haa....memang..memang ari ni aku sgt bosan..plus fedup ngan tenet yg tetiba buat hal..x pnah mnyenangkan ati aku..huh...=S.. aku pom da lupe da hape yg aku duk tulis td sbb tibe2 disconnect..haih..letih tgn duk taip..tp gatal nk taip jgk..ermm..ntah la.... hurmm..dalam aku duk bosan2 ari ni plus ari ku yg sgt free ari ni,,aku pom gatal la nk meng'explore' pape je yg t'lintas lam kpala aku ni...so,,aku pom msuk pages itu,pages ini..tp aku pom tatau ape yg aku tgk..hahaha..mcm karam singh walia ckp la(smbil t'angkat2 tgn..XD)..

"masuk angin kluar asap"
.. hahaha...ntah btol ntah tak pepatah yg aku tulis tu..almaklum la aku da lama blah dr zaman skolah ni..otak aku ni pon makin lama makin liut org ckp....huhuu...XD *liut = lemau

Saturday, May 30, 2009

mari blaja ckp omputeh

kes 1:

skumpulan makcik2 duduk b'bual di pangkin...mcm mesyuarat persatuan surirumah2 se MESIA je gayanye..
makcik A: anak kamu balik x ujung mggu ni??
makcik B: anak aku balik la..aku da plan nk msak best2 ni...haha..anak kamu x balik k??
makcik A: anak aku x balik la..aku x bagi balik..biarla dia duk sane..musim2 preksa ni...boleh steady lbh sket??
makcik B: steady??knape??
makcik A: yelahh..musim preksa..steady la...(smbil t'senyum..)
makcik B: laaa..bkn steady...hahaha...XD
makcik A:dah tu ape k mnde ny??
makcik B: study la......haha

cuti skolah bmula....


cuti skolah da start da pom ha...sume da de kt umah..tp,still ade klas tambahan dorg ni..ksian..tp xpe la..utk mase dpn yg lbh baek kn..maknanya,bermula la musim kenduri kawen...
kt kampung aku ni saje da blambak2 invitation yg kami 1 family dpt....letih pom ade...maklumla kt kmpung kan...semangat org kampung ni sgt kuat antara 1 sama laen...memang aku salute abih ngan semangat kerjasama yg ade pd sume pduduk kmpung ni...sume turun padang...x mcm kt bandar,catering je...untung jgk bisnes tu kn..tp b'musim la...huhu...
haa,,teringat pulak aku dlm tempoh sminggu cuti ni,2 orang cousin aku pom nk melayari bahtera perkahwinan..kira nanti,aku pom same sibok la jgk...hahaha...sibokk ke???ntah la...
erm,,bila difikir2 kn smula,,ptot nye time2 cuti ni la mase yg paling baek & bkualiti utk dikongsi sesama ahli kluarga...kira mcm buat gathering k..vacation k hape2 k kan...spend time ngan famili...ahaks..
erm,,ni pom cuti semester gak..rmai student2 pom buat part time kan...erm,,tp aku hampeh je...xde kije la...bosan..sampai lalut ntah hape2..ok la..xtau nk celoteh ape2 lagi..cau cin cau....

Monday, May 11, 2009

blog ku setup jua...


namaku hakimah..aku anak jati terengganu..sgt jati..ehehe..aku lahir tanggal 12 ogos thn 1986.. aku msih tcari2 identiti aku sdiri..tp aku tau,,aku pasti boleh brjaya jika aku b'usaha tanpa rasa putus asa..bak kate omputeh 'never give up'. ..namun..aku masih teraba2 mcari jwpn kpd psoalan khidupan aku..ya..masih dan masih..hidup aku sebenarnya mudah je..tp aku slalu wat mcm complicated..kdang2 stabil..kdang2 x stabil..aku pom x phm ngan diri aku ni kadang2..tp aku trima diri ku apa adanya..kerna aku sedar ktentuan yg aku dpt...syukur dgn apa yg aku ada..tp ahah...jgn cpt bpuas hati dgn khidupan yg sdia ada..kita msti lbh b'usaha utk lebih berjaya..jadikan kgagalan hari ini sbgai pendorong utk kita lebih bjaya pd hari esok dan sterusnya...insyaallah...mesti sentiasa b'fikiran positif walau apa pom yg blaku..itu sume ujian utk kita jd lbh tabah dan kuat..=)
erm..apa lagi eh pasal aku..haa,,aku sbenarnya bak omputeh ckp la kn,,easygoing & friendly..ehehe..pasal ape aku ckp cmni??pasal aku ckup rmai kwn d skeliling aku..sgt mudah dpt kwn..walupom aku sbenarnya sgt pemalu..ehehe..nobody know it..hikhikhik...tp itu la aku yg mane org blom tau..=P
aku ni gila music...kwn2 aku tau aku gila music..tp aku x tau hape2 pom psal music ni..janji aku puas ble dgr music..instrument pom x reti maen..nyanyi pom x best...tp aku x kisah la..janji aku happy..
haa..tu la aku serba sdikit...nk tau lg???tungguuuu!!!!!!!

There was an error in this gadget